Промова новообраного Голови ОУН на ХV Великому Зборі

Автор Олег Медуниця, Голова ОУН

Шановні друзі й подруги.
Для мене це надзвичайна, хвилююча мить. Хочу подякувати вам за високу довіру, яку виявив мені Великий Збір, для мене це велика честь, служити Україні на цій високій посаді, в лавах Організації, яка зробила Україну державною і зробила державу українською. Організація, сини і доньки якої поклали життя і зараз кладуть його за здобуття і захист нашої незалежності.
Хочу подякувати моєму попереднику другу Стефану Романіву, Проводу, який склав повноваження, Секретаріату, за підготовку Великого Збору,
усім друзям і подругам в наших Теренах, які за ці чотири роки пройшли важкі випробування.
Перше, що я зроблю на посаді, – уважно вивчу наші сьогоднішні рішення, бо ці рішення, особливо ті, які були напрацьовані в комісіях, є рішеннями Великого Збору ОУН (б) і це дороговказ до моєї роботи і роботи новообраного Проводу.
Наступне, що я здійсню – поїду на Закарпаття, відвідаю родину загиблого члена ОУН Віталія Бенчака «Тура», який пішов добровольцем на війну і загинув під час звільнення міста Лиман. Хочу подякувати його батькам, обняти його дружину і двох його дітей, хочу запевнити, що Організація ніколи не залишить таких людей на самоті. Бо це наш обов’язок і ми його завжди виконували і будемо завжди виконувати, дбати про
родини героїв, які поклали свої голови за волю України і за збереження української нації.
Організація і надалі має нести свою високу місію, збагачувати, модернізувати питання збереження української держави. Бо саме українська держава є гарантом існування української нації. І це абсолютно зрозуміло і не вимагає ніяких доказів.
Сьогодні ми вживали слова «стійкість національна», «національний опір» і ці поняття маємо імплементувати в нашу діяльність. Ми повинні дослухатись до тих пропозицій, які стосуються питання більшої прозорості в нашій діяльності, про питання внутрішньої демократії, це вимоги часу. І найбільші зміни в державі були тоді, коли члени нашої Організації були частиною влади і проводили через законопроекти і постанови уряду ті суспільні зміни, які і дають нам можливість вистояти в цій боротьбі.
Надалі будемо підтримувати молодіжні патріотичні організації: СУМ, Пласт, МНК. Посилювати нашу ідеологічну роботу, надавати всебічну підтримку нашому офіціозові «Шлях Перемоги», видавничим проектам, слід звернути увагу на наші архіви. Потрібна державна програма із оцифрування наших архівів, які знаходяться за кордоном і донесення їхнього змісту до прийдешніх поколінь українців.
Закликаю усіх до спільної праці. Дякую за довіру, це велика для мене честь і я буду нести свою відповідальність достойно.
Слава Україні!

Джерело: Шлях Перемоги. - 2022. - 23 грудня. - С.1

Про нас

The Ukrainian Information Service (UIS London) is an information bureau established in London during the 1970s as the successor of the Ukrainian Publishers. Originally, the aim of UIS London was the dissemination of factual information about Ukraine, in particular, Ukrainian politics, history and current affairs.

Since its inception, UIS London has liaised with government officials, think tank organisations, the mass media and charities working to raise the profile of Ukraine in the UK and strengthening bilateral relations.

The collection of documents, related to this activity, formed the foundations of the archives, situated on this web-site.

Although the nature of work UIS London undertook altered after Ukrainian independence, the basic tenets of promoting, advocating and strengthening Ukraine has remained.

Спілкуйтеся з нами

Like what you see?

Натисніть на кнопки нижче, щоб слідувати за нами, ви не пошкодуєте ...